#FAQ #VERZEKERINGEN

Veel gestelde vragen

Door advies te vragen aan je verzekeringsmakelaar kan je ervoor zeggen dat je niet onderverzekerd bent, maar ook niet oververzekerd. We bekijken samen wat voor u belangrijk is en wat uw voorkeuren zijn. Hoeveel bedrag heb je beschikbaar om zelf op te draaien bij schade? Dit zijn allemaal belangrijke zaken om goed verzekerd te zijn.


U kunt de premie per jaar, per semester, per kwartaal of zelfs maandelijks betalen.


Er wordt van stormschade gesproken vanaf windkracht 7 of hoger. De windkracht wordt gemeten door het KNMI. Het kan dan bvb. gaan om dakpannen die weggewaaid zijn, tuinhuis die omgewaaid is, …


Poliskosten kan je vergelijken met administratiekosten, dus voor het opmaken van de polis. Dit wordt in rekening gebracht bovenop je premie.


De expert komt langs op vraag van de verzekeraar. Als de schade groot is of de verzekeraar kan geen goede inschatting doen, dan kan hij de expert laten komen.

 


Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade aan derden waarvoor jij aansprakelijk bent. Bij een familiale verzekering ben je niet de enige die verzekerd is, maar ook je gezinsleden zoals je partner, kinderen en huisdieren.


De franchise is een bepaald bedrag die je bij kosten zelf moet betalen. Dit is dus een ‘grensbedrag’.

Dit wordt gedaan door de verzekeraars om te voorkomen dat ze veel kosten moeten maken voor iets met een kleine waarde.

Bvb. Je hebt een omnium met een franchise van €600. Je hebt een schade aan je auto van €550, zal de verzekering hier niet tussen komen. Is de schade veel groter, dan wordt de franchise afgetrokken van het schadebedrag.


Wenst u meer informatie over ons diensten?

Contacteer ons dan snel! Onze medewerkers zullen u graag helpen.

+32 9 274 50 50  •  verzekeringen@taqi.be

Contacteer mij